Westwood Residence

The client's desire to completely start over with the unit she had already lived in for ten years was impressive. She wanted to re-build with a minimal, clean look and wanted to correct a bizarre floor plan, marked by a long, circuitous, mirrored hall snaking around the unit to find the living room. This required moving the kitchen and a number of services, which — on the 11th floor of a 30 story tower — became a feat of choreography. A direct connection from the entry to the living / dining / bar area was carved out, allowing natural light to enter deep into the apartment. All other rooms were re-modeled and modernized, with special attention to non-toxic and sustainable materials.

Interiors furnished by Kimberly Biehl Schmidt Interior Design.

Photo Credit: Eric Staudenmaier